Over ons

 

 

Hoe Prematuurkistje.nl in 2007 ontstaan is

In 1979 werden mijn man en ik, na een perfecte zwangerschap, de ouders van een heel mooi klein meisje, 46 cm. groot. Onze dochter ..
Twee jaar later zijn we weer in blijde verwachting, maar bijna op de helft van de zwangerschap gaat het opeens mis, ons kindje wordt heel snel en veel te vroeg thuis geboren en overlijdt na een paar minuten geleefd te hebben.

Ruim een jaar later zijn we weer in verwachting, ditmaal van een twee-eiige tweeling, twee hartjes klopten er.
Deze zwangerschap mocht ik helaas maar van één kindje uitdragen, het ging ook deze keer niet goed. Ons ene kindje werd te vroeg geboren en is vrijwel onmiddellijk na de geboorte overleden.

Na drie maanden volledige bedrust te hebben gehouden, is onze zoon met de nodige complicaties uiteindelijk 14 dagen te vroeg (in juli 1983) gezond geboren.

Tegenwoordig is er gelukkig betere begeleiding als het mis gaat, als je kindje te vroeg geboren wordt en overlijdt mag je je kindje zien, vasthouden, knuffelen en zelf beslissingen nemen omtrent een eventuele uitvaart.
Toentertijd hebben wij deze mogelijkheid tot ons groot verdriet nooit gehad. Wij konden onze prematuur geboren kindjes geen namen geven en helaas geen afscheid meer van ze nemen.

Inmiddels zijn wij Opa en Oma van twee lieve kleinzoons. Het is al weer heel veel jaren geleden dat onze lieve kindjes zijn overleden, maar vergeten doen we ze nooit...!

Integendeel, ik denk juist nog vaak aan ze. 
Mede door mijn eigen ervaringen heb ik uitvaartsite  Prematuurkistje.nl opgezet.
Zo kan ik ouders van nu helpen en ondersteunen bij de aller moeilijkste taak in hun leven, het afscheid nemen van hun zo innig geliefde kindje.

Ik wens alle ouders van nu die hun kindje moeten missen heel veel liefde, sterkte en kracht toe! ❤️

Met warme groet,
T. van Rumt