Lees hier onder de veel gestelde vragen van klanten

Staat uw vraag er niet bij, neem dan gerust  contact met ons op

 

Kan ik als particulier een kistje of mandje kopen bij u?

Jazeker, u kunt dit zelf doen, ook al heeft u een uitvaartondernemer, u bent absoluut niet verplicht producten te kopen bij de uitvaartondernemer. U kunt ook uw uitvaartverzorger vragen het betreffende product bij ons te bestellen.

Hoe weet ik welke maat kistje of mandje ik moet bestellen?

Zie matentabel zwangerschap! (in menu) Let op aub. maten zijn buitenmaten, binnenmaten zijn kleiner.... Neem bij twijfel contact met ons op. Wij geven gemiddelde maten op, uw kindje kan eventueel groter of kleiner zijn.Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op via onze contact pagina.

Hoe snel kan ik een artikel thuis of bij een begrafenisondernemer bezorgd hebben?

Uw bestelling ontvangt u van maandag t/m donderdag meestal binnen 1 tot 2 werkdagen. Vrijdag besteld is maandag of dinsdag bezorgd. Besteld u vooral met grote drukte voor of met feestdagen (Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, Moederdag, Black Monday, Vaderdag etc.) op tijd, om geen extra stress te krijgen. Spoed bestellingen graag in de ochtend voor 11.00 uur bestellen! Wij verzenden met Post.nl en GLS.

Hoeveel as kan ik van mijn kindje verwachten, ivm. uitkiezen urn?

De hoeveelheid as hangt van meerdere factoren af, bijv. de grote en dikte van het uitvaartkistje, mandje, de grote van uw kindje, liggen er knuffels in het kistje, mandje, of een heel dik dekentje... Neemt u als u het precies wilt weten even contact op met uw uitvaartbegeleider, deze kan u waarschijnlijk meer vertellen. Anders kunt u onderstaande gegevens als leidraad gebruiken, let op, dit zijn wel gemiddelden, het kan altijd iets meer of minder zijn, wij zijn niet aansprakelijk te stellen als de as onverhoopt niet in de urn past. Baby tot 22 weken, urn inhoud 0.15 ltr. Baby tot 40 weken, urn inhoud 0.65 ltr. Baby tot 1 jaar, urn inhoud 0.95 ltr.

Kan ik de kosten declareren?

Dat hangt van uw polis af. Heeft u een kapitaal -geldpolis of een deposito dan kunt u in de regel declareren/uit laten betalen. U kunt dit het beste met uw verzekeraar bespreken. Indien u niet verzekerd bent voor uw kindje, dan zijn de kosten soms voor eigen rekening. U kunt dan uw eigen (begrafenis)verzekering aanspreken, vaak wordt daaruit een deel van de kosten vergoedt. Bewaard u in ieder geval alle facturen die met de uitvaart te maken hebben goed.

Moet mijn kindje meteen in het kistje of mandje gelegd worden?

In principe hoeft dit niet, u kunt het ook nog in het eigen bedje neerleggen. Dit hangt ook samen met bepaalde omstandigheden, zoals temperatuur, weersomstandigheden, conditie kindje, wel of niet koeling enz. Wateropbaring is de mooiste methode om uw kindje er weer mooi uit te laten zien indien er verkleuring van de huis is opgetreden of anders. Met deze methode kunt u uw kindje vaak thuis houden, goed kunnen knuffelen en mooie foto’s maken tot aan de dag van de uitvaart.

Hoe kom ik in contact met u?

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag van 09.00 - 18.00 uur 
Zaterdag en Zondag gesloten
Wij zijn echter altijd bereikbaar via onze contactpagina, of via Whatsapp bericht 06-29412921

Wij zijn alle feestdagen gesloten.

Für unsere deutschen Kunden: Wenn Sie Fragen haben, stellen Sie sie über die Kontaktseite, per E-Mail (info@prematuurkistje.nl) oder über Whatsapp. Botschaft.
Wir werden so bald wie möglich antworten.

Ik wil een urn bestellen maar weet niet welke maat ik moet bestellen?

U kunt aan uw uitvaartondernemer vragen hoeveel as er specifiek van uw kindje te verwachten is, deze heeft het kindje gezien, het mandje of kistje gezien en kent het crematorium..... Hier onder kunt u een tabel zien hoeveel as u ongeveer kunt verwachten, u kunt hier geen rechten aan ontlenen, wij zijn niet aansprakelijk indien niet alle as in de door u uitgekozen urn past. Baby tot 22 weken, urn inhoud 0.15 ltr. Baby tot 40 weken, urn inhoud 0.65 ltr. Baby tot 1 jaar, urn inhoud 0.95 ltr. Indien u weet hoeveel as er te verwachten is kunt u een mooie urn uitzoeken, kiest u anders voor de zekerheid een iets grotere maat urn.

Naar welke landen verzendt u?

Wij verzenden standaard binnen Nederland, België en Duitsland.

Für unsere deutschen Kunden: Wenn Sie Fragen haben, stellen Sie sie über die Kontaktseite, per E-Mail (info@prematuurkistje.nl) oder über Whatsapp. Botschaft.
Wir werden so bald wie möglich antworten.

Wat kost het verzenden van een artikel voor een uitvaart?

Wij verzenden al onze pakketten aangetekend, omdat uw pakket veilig en snel bezorgd moet gaan worden. Bedrag voor verzenden: 7,95 binnen Nederland. België pakket verzenden: 12,50. Duitsland 17,50

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Wij verzenden per koeriersdienst van GLS of Post.nl. Altijd per pakketpost, er moet dan ook voor het pakket getekend worden, indien er niemand aanwezig is neemt de koerier het pakket weer mee, voor bezorgen volgende dag. Wij leveren in een kartonnen doos of in een plastic verzendenvelop, maar alleen in de vorm van pakketpost. Wij leveren niet met brievenbuspost, hierbij raken teveel pakjes zoek.

Zijn mijn prive gegevens (naam, adres, tel.nr, mailadres etc.) veilig bij u?

Onze gehele website is beveiligd, u ziet dit ook aan het slotje naast onze naam. Zie onze Privacy Policy om te lezen hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Welke verzendmethode hanteert u?

Onze verzendopties vindt u onderstaand, bij het bestellen kunt u de keuze maken uit de diverse verzendmethoden waar wij mee samenwerken.

Verzenden met GLS

Wordt een pakket met GLS verzonden, dan ontvangt u nadat het pakket  door ons meegegeven is aan de koerier van GLS een verzendbevestigingsmail waarmee u de zending kunt traceren.
Het pakket wordt normaliter de volgende dag bezorgd bij u.
Maar u kunt  bijvoorbeeld ook dezelfde dag tot 23:59 de levertijd aanpassen, of ervoor kiezen dat het pakket wordt afgeleverd bij een GLS pakketshop bij u in de buurt door in de verzendbevestigingsmail op de Flex Delivery link te klikken.

Zodra de status van de track & trace op Bestel staat of In bestelling, of uitlevering, dan betekent dit dat het pakket in de bus is geladen en die dag afgeleverd wordt.
Normaliter levert GLS tussen 9:00 en 18:00. Op drukke dagen kan dit uitlopen. Klik om de bezorgtijd bij u te zien op TIJDVENSTER in de GLS mail.

Bent u bij aflevering niet thuis, dan probeert GLS het pakket bij de buren af te leveren. Hou hiervoor goed uw track & trace in de gaten, want hierin zal staan of het pakket bij de buren en welke buren is afgegeven. 

Het kan ook zijn dat GLS een briefje in de brievenbus stopt met daarin de vermelding dat het bij de buren is afgeleverd. 

Lukt het niet bij de buren, dan probeert GLS het de werkdag erop nogmaals bij u af te leveren, of u dient zelf een nieuwe afleverafspraak te maken met GLS. 

Mocht u geen nieuwe afspraak maken, dan gaat het pakket naar het dichts bij zijnde depot. U zou hier het pakket af kunnen halen. U dient zich hiervoor te legitimeren.

Woont u op de Waddeneilanden dan kunt u beter via Post.nl verzenden naar de wadden eilanden, GLS berekend 7 euro extra kosten, post.nl berekend niets aan extra kosten.

Post.nl
Wanneer u op de Waddeneilanden woont kunt u met post.nl verzenden, zij rekenen geen extra kosten voor verzending Waddeneilanden.
Reken wel een extra dag voor levering op de eilanden, zeker wanneer er sprake is van extra drukte.

Wij verzenden regelmatig pakketten met Post.nl.
Indien bijtijds besteld wordt uw bestelling meestal dezelfde dag verzonden, anders de volgende werkdag.

Levertijd

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren.

Let op! Zodra uw pakket in handen in van Post.nl of GLS hebben we dit niet meer in de hand, vertragingen etc. zijn voor ons ook overmacht.

Wilt u zeker weten dat u een uitvaartproduct op tijd hebt, kom het dan zelf of laat een famlielid het even ophalen bij ons, dat geeft een stukje rust.

 

Welke betaalmethode's biedt u aan en zijn ze veilig?

Welke betaalmogelijkheden heb ik als ik een bestelling plaats op Prematuurkistje.nl ?

Prematuurkistje.nl biedt je de mogelijkheid om je bestelling te betalen met:
*  iDeal
*  Bancontact
*  Sofort banking
*  ING 
*  CBC - KBC
*  Belfius Pay
*  Giropay

Als je via iDeal, Bancontact, Sofort banking, Belfius Pay of CBC - KBC betaalt, dan betaal je direct het volledige bedrag van je bestelling.
Wij verzenden dan spoedig je producten.

Indien je kiest voor Zelf van te voren overmaken dan duurt de betaling 1 soms 2 werkdagen voordat deze bij ons binnen is, daarna verzenden we je bestelling.

Is het online betalen bij Prematuurkistje.nl veilig?

Ja, wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens. Wanneer je een bestelling plaatst bewaren wij deze gegevens op beschermde servers.
Gegevens worden verstuurd met een zogenaamd extended-gevalideerd SSL-certificaat. Dit betekent dat op een elektronisch certificaat ook de (gecontroleerde en gevalideerde) bedrijfsnaam staat. Deze bedrijfsnaam zie je in de meeste webbrowsers in de adresbalk verschijnen, met een slotje ervoor. Hierdoor weet je zeker dat de site ook echt van Prematuurkistje.nl is.

Zijn jullie aangesloten bij een keurmerk?

Keurmerk

Bij Prematuurkistje.nl kun je vertouwd online kopen, wij zijn in het bezit van het webwinkelkeur merk.
Heb je een klacht dan kun je ons een mail zenden en wij zullen proberen om er samen uit te komen.
Komen we er niet uit dan kun je met je klacht naar de Geschillen commisie van Webwinkelkeur merk, zij geven een bindend oordeel.
Wij worden af en toe bezocht door een Mystery shopper, deze controleert onze webwinkel en hoe wij met onze klanten omgaan.
Ook onze algemene voorwaarden worden een paar maal per jaar gecontroleerd.
Webwinkelkeur merk ziet toe op de betrouwbaarheid en service van onze webwinkel.

Ben je niet tevreden over je aankoop, je kunt altijd het artikel binnen 14 dagen na ontvangst herroepen,  
je hebt na het herroepen van het artikel 14 dagen de tijd om het artikel retour te zenden, volgens de Wet op afstand verkoop.

Kan ik retourneren en hoe doe ik dat?

Retourneren

Hoe kan ik herroepen en retourneren?
1) Je kunt op onze contactpagina je retourneer bericht doen en je e-mail in vullen en je retouren aanmelden bij ons..
(Zonder voor -aanmelden worden geen retouren aangenomen)

stap 1. Kondig je retour product(en) aan via onze contact pagina
stap 2. Verpak je retour product(en) goed en verzend  in een stevige doos.
stap 3. Zendt het pakket naar het door ons opgegeven adres, retourneren voor eigen kosten, bewaar je verzendbewijs.
stap 4. Je krijgt een berichtje indien wij het product ontvangen.
stap 5. Wanneer het product in goede staat ontvangen is krijg je het bedrag van het product
retour op je bankrekening, binnen 1-2 weken

Let op! Sommige producten, kunnen niet retour gezonden worden.
Hier onder vallen:
Producten die gepersonaliseerd zijn (naam of datum of tekst etc.) 
Producten besteld door uitvaartondernemers kunnen niet retour gezonden worden.
(Dit is B to B en valt niet onder de wet op afstand verkoop door consumenten)
Diensten, die met toestemming van de klant al ingaan tijdens de bedenktijd.
(indien de dienst afgenomen wordt geeft u hiermee uw goedkeuring)

Welke producten kan ik niet retourneren?

Producten die niet voor retourneren in aanmerking komen zijn: Producten die gepersonaliseerd zijn (bijv. urnen, gedenkhart, sieraden, memory kistjes etc) , zijn uitgesloten voor retourneren.  Diensten die al beginnen tijdens de bedenktermijn zijn ook uitgesloten van retourneren.

Welke maat kleertjes heb ik nodig voor mijn kindje?

maat 36 *700 -1000 gram                   22-24 cm omvang hoofdje

maat 38 *1000-1200 gram                  26 cm

maat 40 *1200-1400 gram                  28 cm

maat 42 *1400-1900 gram                  29 cm

maat 44 *2000-2500 gram                 31 cm

maat 46 *2600-2900 gram                 34 cm

maat 50 *2900-3300 gram                 

Welke maat uitvaartmandje of kistje kan ik bestellen?

Om de maat van een uitvaartkistje of mandje te bepalen kijkt u naar het aantal cm. van uw kindje.

Uw kindje tot 10-15 cm. koop dan een mandje of kistje van 20 cm

Uw kindje tot 20-25 cm. koop dan een mandje of kistje van 30 cm.

Uw kindje tot 30-35 cm. koop dan een mandje of kistje van 40 cm.

Uw kindje tot 40-45 cm. koop dan ene mandje of kistje van 50 cm.